Over Salon Coach

Salon Coach is opgericht door mij, Wendy Berends. Ik heb ruim 5 jaar mijn eigen salon. Ik startte mijn bedrijf alleen en huurde een aantal dagdelen een praktijkruimte in een sportschool. Al vrij snel regelde ik dat ik een stagebedrijf werd en kreeg mijn eerste stagiaire. Het jaar daarna verhuisden wij naar een eigen pand in het centrum. En in de jaren die volgden groeiden wij groter en kwam er meer personeel. Tadaa!! Een succesverhaal!! Ja, dus niet. Graag begin ik bij het begin...

Na de middelbare school heb ik een sportopleiding gedaan. Toen ik die succesvol had afgerond kreeg ik vrij snel een baan bij een sportschool. Daar kwam ik erachter dat dit vak niet echt bij paste voor de lange termijn. Na een hoop denkwerk had ik het gevonden, een kantoorbaan, dat moest het worden! Na een hoop afgewezen sollicitaties begreep ik dat je met een sportdiploma op zak niet de meest aantrekkelijke kandidaat bent voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Dat werd dus weer de schoolbanken in, deze keer de opleiding 'Communicatie'. Maar daar kwam ik er al snel achter dat ik niet gemaakt ben om op school te zitten. Na een half jaar ben ik weer aan het solliciteren geslagen en toen was het raak bij een makelaarskantoor. Daar kon ik als commercieel medewerker aan de slag. Op een gegeven moment voldeed dat ook niet helemaal meer aan mijn wensen en werd ik weer onrustig. Toch maar weer verder kijken... Uiteindelijk kwam ik, na een aantal mislukte banen en een opleiding 'Vastgoed en Makelaardij', bijna overwerkt thuis te zitten. Hierdoor heb ik, samen met een arbeidspsycholoog eens goed gekeken naar wie ik ben en wat ik wil. Al snel kwam daaruit naar voren dat ik graag met mensen werk, het anderen graag naar de zin maak en niet zo van autoriteit houd.

In diezelfde periode stopte de schoonheidsspecialist op de sportschool van mijn moeder en zochten ze daar een nieuwe schoonheidsspecialist die tevens als zelfstandige werkte. Mijn moeder zag een kans voor me en vroeg zich af of dit niet iets voor mij was, aangezien ik altijd iedereen een beetje presentabel maakte voor feestjes en partijen. Na lang wikken en wegen ben ik toch maar overstag gegaan en in een sneltreinvaart begonnen aan de vakopleiding schoonheidsverzorging. Binnen een jaar had ik mijn diploma en kon ik aan de slag.

 

Maar ja, dan ben je gediplomeerd schoonheidsspecialist en ondernemer tegelijk. Dat was niet niks! Van het starten van mijn bedrijf: het opstellen van een ondernemersplan, het kiezen van een verzorgingsmerk, kiezen van een behandelstoel, regelen van een financiering, opzetten van een marketingplan, bouwen van een website, opzetten van de administratie, en nog veel meer ondernemerszaken leer je nagenoeg niets op de opleiding. Gelukkig had ik mijn achtergrond, een slim stel hersens en her en der nog wat opleidingen die nu toch niet helemaal vergooid leken. Al met al, maar vooral door hard te werken, zelf inzet te tonen, boeken te lezen, online informatie te zoeken, workshops te volgen enz. ben ik waar ik nu ben. Een bloeiend bedrijf met een heel leuk team waar ik super trots op ben!

 

En dat gun ik jou ook... Maar dan liever iets makkelijker. Daarom ben ik al mijn kennis en kunde aan het opschrijven, uitwerken en samenvoegen. Op die manier kun jij ook een succesvolle salon hebben maar dan iets gemakkelijker en sneller. Ik miste namelijk één plek waar je terecht kunt met al je ondernemersvragen binnen de schoonheidsbranche. Overal is wel iets weg te plukken maar dat maakt het een oneindig lange zoektocht. Hopelijk kan ik voldoen aan jouw wensen. En zo niet? Dan hoor ik dat graag! Vanaf nu hoef jij niet meer zelf alles uit te zoeken maar laat je mij dat doen.

 

Veel succes met het laten groeien en bloeien van jouw salon!

Salon Coach | Terborgsteeg 7, 9751 BN Haren | 06 284 19 069 | info@salon-coach.nl | KVK: 02100335 | Rek nr: NL22 RABO 0317 9575 11